Blog

Website laten maken Utrecht

Het bouwen en onderhouden van een goede website in Utrecht

Bijna elk bedrijf of onderneming heeft er wel één, een website. Het hebben van een hiervan is ontzettend belangrijk. Dit is online namelijk het middelpunt van je bedrijf. Social media en andere bedrijven sturen regelmatig leads door naar de site. 

Een website kan verschillende doelen hebben. Zo kan het de bezoekers overtuigen om over te gaan tot een actie. Denk hierbij aan het invullen van contactgegevens of zich inschrijven voor de nieuwsbrief, maar dit kan ook verstrekken van informatie zijn. Ook kan er snel iets fout gaan waardoor dit bezoekers af kan schrikken. 

Een aantal dingen die fout kunnen gaan op een website zijn onder andere het tonen van een foutmelding. Hierbij zie je in plaats van de content een 404 foutmelding. Ook zijn onscherpe foto’s alles behalve aantrekkelijk voor de consument. Naast de fysieke problemen die er kunnen zijn, kunnen er ook problemen zijn in het doorklikgedrag van de bezoekers. Hierbij is het belangrijk dat de website uitgebreid wordt geanalyseerd. Zodat je inzicht hebt in waar het precies fout gaat.

Het belang van een kwalitatief goede website

Het hebben van een goede website is van belang om bezoekers niet af te laten schrikken. Wanneer deze goed is maak je het bezoekers aantrekkelijker om langer te blijven hangen. Hierdoor wordt de kans groter dat ze overgaan op actie. De actie die zij nemen is vaak het doel het bedrijf. 

Wanneer je een nieuwe site bouwt is het belangrijk dat je nadenkt over de indeling hiervan. Je moet het de bezoekers zo gemakkelijk mogelijk maken. Dit doe je door de belangrijkste elementen uit te lichten door het bijvoorbeeld een andere kleur te maken of groter. Het is van belang dat bezoekers geen moeite hoeven te doen om een bepaalde pagina te vinden of over te gaan tot een actie. Wanneer dit wel het geval is zullen ze snel afhaken, wat zonde is. Je kunt het zien als de bezoeker bij de hand nemen en te begeleiden door de verschillende webpagina’s. Hoe beter dit gaat, hoe beter je website is. 

Een site is een verlengde van het bedrijf zelf. Deze moet daarom ook het bedrijf weerspiegelen. Heb jij een jonge doelgroep of juist een hele zakelijke? Speel hier dan op in met het design. 

Is het lastig zelf een goede website te bouwen? 

Het bouwen van een site hoeft niet moeilijk te zijn. Wel kan er veel tijd in gaan zitten. Hierbij is het belangrijk dat je weet wat je wensen en budget zijn. Wil je veel en is je budget laag dan wordt het misschien lastig om alles te kunnen bereiken.

Wanneer je zelf webpagina’s gaat bouwen is het belangrijk dat je kijkt naar wie je doelgroep is en wat de actie is die je wilt dat bezoekers gaan nemen. Er zijn verschillende templates beschikbaar waar je je indeling op kunt baseren. Dit maakt het gemakkelijker voor je om het zelf te ontwerpen, maar daarnaast kan je er vanuit gaan dat je site niet uniek is. 

Als je zelf geen idee hebt waar je moet beginnen met het bouwen van een site kan je ook een website laten maken in Utrecht

Webdesign uitbesteden

Het uitbesteden van webdesign kan je veel tijd en moeite schelen. Bij het uitbesteden hiervan wordt er binnen vier stappen een unieke en goede website voor je gemaakt. Hierbij wordt er gekeken naar verschillende onderdelen die belangrijk zijn voor jou. 

Bij het uitbesteden van webdesign kan je deze in zijn geheel laten bouwen of een bestaande laten optimaliseren. In beide gevallen wordt er van een vier stappenproces uitgegaan. Hierbij is de eerste stap inventarisatie. Hierbij wordt er kennis gemaakt en wordt er duidelijk gesteld wat de precieze wensen en behoeften zijn van de site. Wat mag er absoluut niet missen op jouw website? 

Daarna komt de planning en concepten. Er wordt een planning gemaakt, wat wordt wanneer van wie verwacht en wanneer gaat de site live? Wanneer je webdesign Utrecht inschakelt krijg je tussendoor schetsen opgestuurd waar je uiteraard je mening over mag uiten. Het is tenslotte jouw eindresultaat. 

De volgende stap is het realiseren van de plannen. Wanneer deze staat wordt de gehele website getest door ons en door jezelf. Wanneer zeker is dat alles werkt en naar wens is kan alles live!

Zo kom je aan bij de laatste stap, het lanceren en het onderhouden. Wanneer de website live is en er resultaten binnenkomen is het belangrijk deze bij te houden. Zo kan er waar nodig altijd nog bijgesteld worden.

Lees ook...

Website laten maken Utrecht

Het bouwen en onderhouden van een goede website in Utrecht

Bijna elk bedrijf of onderneming heeft er wel één, een

Tel: 085 303 7173

E-mail: info@webdesignspecialistutrecht.nl

Kvk: 77807049

© 2021 | Webdesign specialist Utrecht

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Cookie verklaring